Υλοποιώντας το όραμα μας, το Toolkit Designers Meeting είναι μια συνάντηση που απευθύνεται σε ανθρώπους που κοινό τους στοιχείο είναι το πάθος και η ενασχόλησή τους (επαγγελματική ή ερασιτεχνική) με το design.

Η διοργάνωση ξεκίνησε αρχικά, υπό τον τίτλο Toolkit Startup, ως μια συνάντηση νέων γραφιστών, με σκοπό τη μετάδοση πρακτικών γνώσεων και τεχνικής κατάρτισης κυρίως πάνω στην οπτική επικοινωνία και τη γραφιστική, για σπουδαστές και νέους επαγγελματίες του χώρου που ήθελαν να διευρύνουν τις γνώσεις και τους ορίζοντές τους.

Αντλώντας από την εμπειρία των δύο πρώτων διοργανώσεων, αλλά και από το feedback του κόσμου που συμμετείχε και αγκάλιασε τα events, το 2016 διευρύναμε τους ορίζοντές μας: η εκδήλωση μετονομάστηκε σε Toolkit Designers Meeting και, ξεφεύγοντας από τα στενά όρια της γραφιστικής και οπτικής επικοινωνίας, επιδίωξε να προσεγγίσει την ευρύτερη έννοια του design στις πολλές διαφορετικές πρακτικές και επαγγελματικές εφαρμογές του. Πλέον, το Toolkit Designers Meeting απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες, που ασχολούνται με οποιαδήποτε έκφανση του design και των εφαρμοσμένων τεχνών.

Κάθε διοργάνωση περιλαμβάνει ομιλίες, σεμινάρια και εξειδικευμένα workshops, με θεματολογία που αφορά σε πολλές διαφορετικές μορφές design: οπτική επικοινωνία, αρχιτεκτονική, product και industrial design, branding, fashion design, 3D applications, κ.α. Στόχος μας είναι να καθιερώσουμε το Toolkit Designers Meeting ως τη διοργάνωση που φέρνει κοντά τους ανθρώπους που αγαπούν το design, για δημιουργική και παραγωγική ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων.

Δες όλα τα προηγούμενα Toolkit Designers Meeting


2016

2015

2014

6-9 Οκτωβρίου 2016

Για 3η συνεχή χρονιά, το Design Toolkit διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη, στις 6, 7, 8 και 9 Οκτωβρίου 2016, το Toolkit Designers Meeting, τη μεγάλη συνάντηση του design. Σε αυτή την 3η διοργάνωση, η θεματολογία των εκδηλώσεων διευρύνθηκε ώστε να καλύψει περισσότερους κλάδους και πεδία εφαρμογής του design, προσεγγίζοντας έτσι ένα ευρύτερο κοινό. Στόχος των διοργανωτών ήταν να αναδειχθεί ο καίριος και ουσιαστικός ρόλος του δημιουργικού σχεδιασμού σε πολλαπλά επαγγελματικά και κοινωνικά πλαίσια.

Ομιλίες


Workshops


MALVI – Ολιστικό design και επικοινωνία

Ζαγοραίος Τόνυ – Η Συνταγή για τίτλους ταινίας

Agiani Strato – Φωτογραφίζοντας δημιουργικά το portfolio σου

Εργελετζής Ιωάννης – Brand-άροντας έναν γάιδαρο!

Παπαχρήστου Ευρυδίκη – Σχεδιασμός τυπωμάτων υφάσματος στην ψηφιακή εποχή

Τσάσης Διονύσης & Λακούτσης Μάνος – Μια ιστορία με παράδοξα και άλλες οπτικές αναμορφώσεις

Εκθέσεις


Poster For Tomorrow (France) – Retrospective, Διεθνής έκθεση αφίσας

Don’t push your luck, Έκθεση μεταξοτυπίας

Poster Poster / Poster Passion, Διεθνής έκθεση αφίσας

Worldwide Graphic Designers/ Friendship and Tolerance, Διεθνής έκθεση αφίσας

Form Follows Code, Έκθεση creative code

Women’s Rights Are Human Rights, Διεθνής έκθεση αφίσας

23-26 Απριλίου 2015

To Toolkit Startup – Συνάντηση Νέων Γραφιστών πραγματοποιήθηκε για 2η φορά με μεγάλη επιτυχία, στις 23-26 Απριλίου 2015 στη Θεσσαλονίκη.
Σκοπός του Toolkit Startup είναι η μετάδοση γνώσεων και τεχνικής κατάρτισης πάνω στην οπτική επικοινωνία και τη γραφιστική. Απευθύνεται σε σπουδαστές και αποφοίτους σχολών γραφιστικής, αλλά και σε επαγγελματίες του χώρου της οπτικής επικοινωνίας σε οποιοδήποτε επίπεδο εμπειρίας που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους. Για άλλη μια χρονιά, ένα πολυπληθές, νεανικό και ζωντανό κοινό απ’ όλη την Ελλάδα αγκάλιασε τη διοργάνωση, έδωσε το παρόν στις εκδηλώσεις και τις εκθέσεις, και απέδειξε ότι η κοινότητα του design στην Ελλάδα είναι μεγάλη και δραστήρια.

Ομιλίες


Workshops


Μελέτης Ηλίας – Σχεδιάζοντας μια mobile εφαρμογή

Κανελλόπουλος Δημήτρης – Εικονίδια, Σύμβολα, Εικονογράματα

Δάμος Σταύρος – Editorial illustration

Dolphins communication design – «Σουβενίρ ντε Σαλονίκ»/ Σχεδιασμός περιοδικού

Ad Axem – Από τα pits στο pitch

Εκθέσεις


Poster For Tomorrow (France), 2015 – “Work Right”

W/Design4Life: Γυναίκες designers σχεδιάζουν για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

ε/Design your expression: Designers σχεδιάζουν με θέμα την ελευθερία της έκφρασης

«30+» 1983-2013: αναδρομική έκθεση της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας

Poster Battle 2015: Bullying

4-6 Απριλίου 2014

Το 1ο Toolkit Startup πραγματοποιήθηκε στις 4-6 Απριλίου 2014 στη Θεσσαλονίκη. Σε αυτή την πρώτη διοργάνωση, σκοπός του ήταν η μετάδοση γνώσεων και τεχνικής κατάρτισης πάνω στην οπτική επικοινωνία και τη γραφιστική. Απευθυνόταν σε σπουδαστές και αποφοίτους τμημάτων γραφιστικής δημόσιων και ιδιωτικών σχολών, αλλά και σε επαγγελματίες του χώρου της οπτικής επικοινωνίας που επιθυμούσαν να διευρύνουν τις γνώσεις τους.
Το Toolkit Startup στην πρώτη του εμφάνιση σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία, αντλώντας συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα που εξάντλησαν τις διαθέσιμες θέσεις τόσο στις ομιλίες όσο και στα workshops. Έτσι τέθηκαν οι βάσεις για τη συνέχεια.

Ομιλίες


Workshops


Τσέβης Χάρης – Φαντασία, η απαγορευμένη ουσία που κυλάει στο αίμα μας

Δουτσιόπουλος Γιώργος – Ψηφιακή εικονογράφηση/ Character design

Γεωργίου Θανάσης – Ένα τυπογραφικό πείραμα/ Σχεδιασμός περιοδικού

Matine Hervé & Olivotti Sergio – Democracy Cafe/ Social Poster Design

Εκθέσεις


Poster For Tomorrow (France), 2014 – A Home For Everyone
Mandela Poster Project (South Africa)
Poster Battle – Stray